0538 700 53 83
Biz Kimiz Google İlk Sayfa Bize Ulaşın
SEO ilk sayfa olarak 12 yılı aşkın bir süredir başta Rize'de olmak üzere, tüm Türkiye genelinde faaliyetlerini sürdürmektedir. Web tasarım ve SEO konusunda uzman arkadaşları aramıza alarak sağlam bir takım oluşturduk. Google'da ilk sayfalara gelmek istiyorsanız, web sitenize seo kriterlerini uygulamanız gerekir. Google'de ilk sırada çıkmak kolay değildir.Sizler için ana sayfa hatta sıra sorununa profesyonel çözümler üretmek için burdayız. SEO ilk sayfa hizmetleri şubemiz Rize'nin merkezinde olduğundan ulaşım sorunu da yaşamazsınız. Rize Merkez Atatürk Caddesi Alişadoğlu İşhanı Kat: 2 - No: 406 / 53000

3 Mart 2017 Cuma

Seo'ya Domain Yaşının Etkileri Nelerdir

Evet arkadaşlar bu yazımızda Domain Yaşının SEO'ya Etkisi veya Domain Uzantılarının SEO'ya Etkisi üzerinde duracağız. Seo’da önemli kriterlerden bir tanesi durumunda olan domain’in uzunluğu, domainde anahtar kelimenin geçmesi, domain uzantısı (com,net,org) ve tescil süresi seo için önem arz etmektedir. Bu yazımızda seo’da domain yaşının ne olduğunu, ne işe yaradığını ve seo’ya etkilerini detaylı bir şekilde anlatacağız.

Alan adları tescil edilirken, tescil süresi belirlenerek bu işlem yapılır. Minumum tescil süresi her domain için 1 yıldır. Bu nedenden dolayı tescil edilen domainler en az 1 yıl tescil edilir ve istenildiği durumlarda daha uzun yıllar tescil edilebilmektedir.

Yeni domain’ler yayın hayatına girdiğinde arama motorları tarafından bir takım değerlendirmelere tabii tutulurlar. Bu değerlendirmede sitenin kod yapısı, içeriğinin kalitesi, içeriklerin özgünlük durumları, sayfa içi link çıkışları ve benzeri bir çok değerlendirmeden geçerler. Google “güvenilirlik” faktörüne göre işleri yürütmektedir. Kendini kanıtlayamamış, ne olduğu belli olmayan web siteleri iyi bir konuma gelemez. Bu nedenden dolayı yeni web siteleri, ilk aşamalarda iyi bir sıralama, değer elde edemezler.

Yeni sitelerin değer, sıralama ve hit gibi önemli faktörleri alabilmesi için, yeni sitenin düzenli, doğal bir şekilde özgün makaleler yayınlaması ve bunu arama motorlarına indexletmesi gerekmektedir. İş bununla sınırlıda değildir, yeni web siteleri hızlı backlinkler alamazlar.

Aykırı durumlarda filtre cezasını çok kısa zamanda çarptırılabilirler. Yeni domain’lerde yapılacak çalışmalar genel olarak özgün makale tanıtımları, sosyal medya paylaşımları şeklinde gerçekleşmelidir. Zaman geçtikçe bu çalışmalar sonucunda domain’in “seo trustrank” değeri artacak ve Google güvenilirliği yükselecektir. Yeni domain’lerde backlinkler 3 ay sonunda yavaş yavaş ve zamana yayılarak alınmalıdır.

Google, domain yaşı oturmuş, kendini kanıtlamış web sitelerine önem vermektedir. Yeni ne olduğu belli olmayan web siteler yerine, yıllardır sıralamada olan, özgün paylaşımlar sunan, belirli bir kutlanıcı kitlesi olan, kaliteli Backlinkler ile önerilen web sitelerine büyük önem vermiştir. Seo trustrank gibi bir kriter seo’da işleri şimdilik yoluna sokmuş gibi duruyor.

Yeni domain’ler yayın hayatına girdiğinde seo trustrank değerini sorgulattığınızda her hangi bir değeri olmadığı görülür. Buda gayet doğaldır. Seo trustrank değeri yüksek olan web siteleri Google gözünde daha güvenilir ve otoriter’dir. Bu nedenden dolayı eski domainler seo trustrank değerine mutlaka sahiptirler. Buda yeni domain’lerden çok daha fazla iyimser göründüğüne bir işarettir.

Tescil Sürenizi Uzatın

Domain tescil ederken veya hazırda tescil edilmiş domainleriniz var ise, bu domainler ile ileriye yönelik hayalleriniz var ise, domain süresini şimdiden uzatın. Domain’iniz 2 yıllık ise, 3 yıl daha uzatabilir ve arama motorlarına “benim sitem kalıcıdır” mesajı verebilirsiniz. Buda günübirlik bir site olmayacağına ve internet ortamında çalışmalar yapmak istediğinize bir işarettir.

Yeni domain kayıt işleminde ise 1 yıllık domain tescil edeceğinizde 3 yıllık tescil ile işe başlayabilirsiniz. Buda sizi rakiplerinizin 1 adım önünde olmanızı sağlayacaktır.
 

Rize Günübirlik Turlar